Informujemy, że strona www.multicooker.pl korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z polityką plików cookies. OK, zamknij

PRZEPISY REDMOND

Gotowanie jest proste!

Szukaj przepisów

Barszcz czerwony

Barszcz czerwony
60 minut 28 kalorii

Rodzaj dania: Zupy

Składniki

Buraki 1 kg
Jabłka 250 g
Marchew 50 g
Pietruszka (korzeń) 30 g
Czosnek 25 g
Seler (łodyga) 10 g
Cukier 50 g
Majeranek 5 g
Liść laurowy
Ziele angielskie
Pieprz 2.5 g
Sól 15 g
Ocet 10 ml
Woda 1.2 l

Kolejność przygotowywania

Jabłka i jarzyny (oprócz czosnku) pokroić w paski 0,5х3 cm. Czosnek posiekać nożem. Włożyć warzywa i jabłka do misy multicookera, zalać wodą, dodać sól, majeranek, pieprz, ziele angielskie, liście laurowe, wymieszać. Zamknąć pokrywę. Ustawić program ZUPA, czas przygotowywania — 1 godzina. Wcisnąć przycisk „Start". 10 minut przed zakończeniem gotowania otworzyć pokrywę, dodać ocet i cukier, wszystko wymieszać. Zamknąć pokrywę, przygotowywać do zakończenia pracy programu.

Podobne przepisy


Znaleziono 0 jaj oraz 0 Króliki! Twój rabat — 0%!