Informujemy, że strona www.multicooker.pl korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z polityką plików cookies.
Strona jest dostępna tylko dla osób w wieku 16 lat.

OK, ZAMKNIJ

PRZEPISY REDMOND

Gotowanie jest proste!

Szukaj przepisów

Kapuśniak

Kapuśniak
75 minut 90 kalorii

Rodzaj dania: Zupy

Składniki

Żeberka wieprzowe 500 g
Kapusta kiszona 600 g
Ziemniaki 400 g
Marchew 200 g
Liść laurowy
Ziele angielskie
Pieprz 2.5 g
Kminek 2 g
Majeranek 2 g
Olej roślinny 20 ml
Woda 2 l
Sól

Kolejność przygotowywania

Żeberka przemyć, oddzielić od siebie. Ziemniaki pokroić w średnie paski, korzeń pietruszki i marchew zetrzeć na grubej tarce. Włożyć do misy multicookera żeberka i marchew, dodać olej roślinny. Ustawić program SMAŻENIE, czas przygotowywania — 15 minut. Wcisnąć przycisk „Start". Przygotowywać do zakończenia pracy programu przy otwartej pokrywie, co jakiś czas obracając żeberka. Następnie dodać pozostałe składniki, sól, pieprz i przyprawy (pieprz, liście laurowe, ziele angielskie, kminek, majeranek), zalać wodą, wszystko wymieszać. Zamknąć pokrywę. Ustawić program ZUPA, czas przygotowywania — 1 godzina. Wcisnąć przycisk „Start", przygotowywać do zakończenia pracy programu.

Podobne przepisy


Znaleziono 0 jaj oraz 0 Króliki! Twój rabat — 0%!