Informujemy, że strona www.multicooker.pl korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z polityką plików cookies.
Strona jest dostępna tylko dla osób w wieku 16 lat.

OK, ZAMKNIJ

PRZEPISY REDMOND

Gotowanie jest proste!

Szukaj przepisów

Sernik tradycyjny

Sernik tradycyjny
45 minut 346 kalorii

Rodzaj dania: Wypieki

Składniki

Twaróg 500 g
Cukier 150 g
Masło śmietankowe 100 g
Jajko 2 szt.
Budyń waniliowy 30 g
Mąka ziemniaczana 12 g
Rodzynki 30 g
Kandyzowane skórki pomarańczowe 20 g
Proszek do pieczenia 2 g
Olejek pomarańczowy 5 ml

Kolejność przygotowywania

Żółtka oddzielić od białek. Twaróg przepuścić przez maszynkę do mięsa 2 razy. Rodzynki wymoczyć w wodzie w ciągu 20 minut i przemyć. Masło śmietankowe rozetrzeć z cukrem, żółtkami i kandyzowanymi skórkami pomarańczowymi, następnie dodać budyń, proszek do pieczenia, mąkę ziemniaczaną, olejki i wymieszać składniki. Otrzymaną mieszankę stopniowo dodać do twarogu, wszystko wymieszać na jednolitą konsystencję. Pod koniec dodać rodzynki, wymieszać. Białka ubić mikserem na gęstą pianę, wymieszać z otrzymaną masą. Misę multicookera wyłożyć papierem do pieczenia. Na wierzch wyłożyć masę twarogową, wyrównać. Zamknąć pokrywę. Ustawić program WYPIEKI, czas przygotowywania — 45 minut. Wcisnąć przycisk „Start", przygotowywać do zakończenia programu.

Podobne przepisy


Znaleziono 0 jaj oraz 0 Króliki! Twój rabat — 0%!