Informujemy, że strona www.multicooker.pl korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z polityką plików cookies.
Strona jest dostępna tylko dla osób w wieku 16 lat.

OK, ZAMKNIJ

PRZEPISY REDMOND

Gotowanie jest proste!

Szukaj przepisów

Ciastko francuskie z jabłkiem i suszonymi morelami

Ciastko francuskie z jabłkiem i suszonymi morelami

10 minut 244 kalorii

Rodzaj dania: Wypieki

Składniki

Ciasto francuskie 100 g
Jabłka 100 g
Cukier 15 g
Cynamon 1 g

Kolejność przygotowywania

Jabłko obierz i wykrój z niego nasiona, a następnie pokrój w małą kostkę i wymieszaj z cynamonem i cukrem. Ciasto rozwałkuj na prostokąty o wielkości płytek. Włącz opiekacz. Kiedy zapali się zielona lampka, włóż pierwszą warstwę ciasta do opiekacza. Na każdym trójkącie połóż porcję nadzienia i przykryj drugą warstwą ciasta. Piecz 8-10 minut.

Podobne przepisy


Znaleziono 0 jaj oraz 0 Króliki! Twój rabat — 0%!