Informujemy, że strona www.multicooker.pl korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z polityką plików cookies.
Strona jest dostępna tylko dla osób w wieku 16 lat.

OK, ZAMKNIJ

PRZEPISY REDMOND

Gotowanie jest proste!

Szukaj przepisów

Naleśniki na mleku

Naleśniki na mleku

22 minut 227 kalorii

Rodzaj dania: Wypieki

Składniki

Mąka pszenna 100 g
Jajko 1 szt.
Cukier 20 g
Mleko 250 ml
Olej roślinny 80 ml
Sól

Kolejność przygotowywania

Przesiej mąkę. W oddzielnym naczyniu wymieszaj mleko, jajko, sól i cukier. Nie przestając mieszać, stopniowo dodawaj mąkę i wlewaj olej (50 ml). Ugniataj ciasto. Konsystencja powinna być podobna do konsystencji śmietany. Pozostaw je na 20-30 minut w temperaturze pokojowej. Otwórz pokrywę multikuchni. Podnieś element grzejny i umocuj go w górnej pozycji. Ustaw patelnię na elemencie grzejnym. Wybierz program MULTICOOK i ustaw temperaturę na 170°C, a czas przygotowania na 22 minuty. Wysmaruj patelnię masłem. Po 4 minutach wylej trochę ciasta na patelnię i rozprowadź je równo na jej powierzchni. Smaż naleśnik po 1 minucie z każdej strony i zdejmij go z patelni. Wylej kolejną porcję ciasta. Powtórz czynności z resztą ciasta. Gotuj do zakończenia programu.

Podobne przepisy


Znaleziono 0 jaj oraz 0 Króliki! Twój rabat — 0%!