Informujemy, że strona www.multicooker.pl korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z polityką plików cookies.
Strona jest dostępna tylko dla osób w wieku 16 lat.

OK, ZAMKNIJ

PRZEPISY REDMOND

Gotowanie jest proste!

Szukaj przepisów

Pizza z salami

Pizza z salami

35 minut 329 kalorii

Rodzaj dania: Wypieki

Składniki

Ciasto drożdżowe 160 g
Ser żółty twardy 60 g
Pomidorki cherry 60 g
Salami 40 g
Koncentrat pomidorowy 20 g
Majonez 20 g
Oliwki 15 g
Masło śmietankowe 10 g
Sól
Przyprawy

Kolejność przygotowywania

Przygotować nadzienie: salami pokroić w paseczki, pomidory - w krążki, oliwki - w pierścienie. Przygotować sos: koncentrat pomidorowy wymieszać ze śmietaną, majonezem, solą i przyprawami na jednolitą masę. Ciasto drożdżowe rozwałkować, tworząc kółko, równe średnicy misy, o grubości 0,5 cm. Ser zetrzeć na tarce z dużymi oczkami. Misę multicookera wysmarować masłem i włożyć do niej ciasto, na wierzch którego równomiernie wyłożyć nadzienie i posypać serem. Zamknąć pokrywę i zdjąć zawór wypuszczania pary. Ustawić program BAKE, czas pieczenia 35 minut. Wcisnąć przycisk „Start". Piec do zakończenia pracy programu.

Podobne przepisy


Znaleziono 0 jaj oraz 0 Króliki! Twój rabat — 0%!