Informujemy, że strona www.multicooker.pl korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z polityką plików cookies.
Strona jest dostępna tylko dla osób w wieku 16 lat.

OK, ZAMKNIJ

PRZEPISY REDMOND

Gotowanie jest proste!

Szukaj przepisów

Keks śliwkowy

Keks śliwkowy

60 minut 352 kalorii

Rodzaj dania: Wypieki

Składniki

Mąka 200 g
Cukier 200 g
Śliwki (bez pestek) 150 g
Jajko 2 szt.
Migdał 35 g
Kakao 15 g
Masło śmietankowe 10 g
Proszek do pieczenia 3 g
Wanilia 3 g
Olej roślinny 100 ml
Mleko 100 ml

Kolejność przygotowywania

Śliwki przekroić na połówki i usunąć pestki. W głębokim naczyniu przesiać mąkę, dodać proszek do pieczenia, wanilię i wymieszać. Migdały posiekać. W oddzielnym naczyniu wymieszać jajka, cukier, olej roślinny i mleko. Otrzymaną masę przelać do naczynia z mąką, wymieszać i podzielić na dwie części. Do jednej części dodać migdały, wymieszać. Do drugiej części dodać kakao. Misę multicookera wysmarować masłem śmietankowym. Do misy wlać ciasto z kakao, a następnie ciasto z migdałami. Na ciasto wyłożyć połówki śliwek. Zamknąć pokrywę, zdjąć zawór wypuszczania pary. Ustawić program BAKE, czas pieczenia 1 godzina. Wcisnąć przycisk „Start". Wypiekać do zakończenia pracy programu.

Podobne przepisy


Znaleziono 0 jaj oraz 0 Króliki! Twój rabat — 0%!