Informujemy, że strona www.multicooker.pl korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z polityką plików cookies.
Strona jest dostępna tylko dla osób w wieku 16 lat.

OK, ZAMKNIJ

PRZEPISY REDMOND

Gotowanie jest proste!

Szukaj przepisów

Tarta migdałowa (placek po galicyjsku)

Tarta migdałowa (placek po galicyjsku)

45 minut 426 kalorii

Rodzaj dania: Wypieki

Składniki

Mąka pszenna 80 g
Masło śmietankowe 60 g
Jajko (żółtko) 1 szt.
Cukier 265 g
Woda 20 ml
Sól
Jajko 4 szt.
Migdał 250 g
Skórka z cytryny 15 g
Sok cytrynowy 50 ml
Cynamon

Kolejność przygotowywania

Skórkę i migdały posiekaj. Przygotowanie ciasta: zimne masło pokrój w kostkę, umieść je w oddzielnym naczyniu, wymieszaj z mąką, solą i cukrem. Posiekaj mieszankę, aby uzyskać duże grudki. Ubij żółtko i dodawaj je do ciasta, dodaj wodę. Uformuj z ciasta kulę i odstaw ją do lodówki na 30 minut. Przygotowanie nadzienia: jajka ubijaj z cukrem do uzyskania sztywnej piany. Nie przerywając, dodawaj sok z cytryny, skórkę, cynamon i migdały. Uformuj z ciasta placek o średnicy misy. Wyłóż misę papierem do pieczenia, umieść w niej ciasto, dociśnij mocno do dna i uformuj ścianki boczne o wysokości 2 cm. Nadzienie umieść na cieście. Zamknij pokrywę i zdejmij zawór odprowadzania pary. Wybierz program BAKE, ustaw czas przygotowania na 45 minut i piecz do zakończenia programu.

Podobne przepisy


Znaleziono 0 jaj oraz 0 Króliki! Twój rabat — 0%!