Informujemy, że strona www.multicooker.pl korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z polityką plików cookies.
Strona jest dostępna tylko dla osób w wieku 16 lat.

OK, ZAMKNIJ

PRZEPISY REDMOND

Gotowanie jest proste!

Szukaj przepisów

Keks czekoladowy

Keks czekoladowy

60 minut 447 kalorii

Rodzaj dania: Wypieki

Składniki

Jajko 4 szt.
Cukier 150 g
Masło śmietankowe 155 g
Mąka pszenna 110 g
Czekolada czarna (gorzka) 60 g
Proszek do pieczenia 2 g

Kolejność przygotowywania

Czekoladę zetrzeć na tarce z małymi oczkami, masło śmietankowe (150 g) zmiękczyć. W oddzielnym naczyniu ubić jajka z cukrem na sztywną pianę. Cały czas mieszając, dodać masło śmietankowe, mąkę, startą czekoladę, proszek do pieczenia i dokładnie wymieszać na jednolitą konsystencję. Misę multicookera nasmarować masłem śmietankowym (5 g) i wyłożyć ciasto. Zamknąć pokrywę i zdjąć zawór wypuszczania pary. Wybrać program BAKE, czas wypiekania 1 godzina. Wcisnąć przycisk „Start". Wypiekać do zakończenia pracy programu.

Podobne przepisy


Znaleziono 0 jaj oraz 0 Króliki! Twój rabat — 0%!