Informujemy, że strona www.multicooker.pl korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z polityką plików cookies. OK, zamknij
800 800 191 — Infolinia sklepu czynna: 8:00-16:00 (połączenie bezpłatne) — Infolinia sklepu czynna: 8:00-16:00 (połączenie bezpłatne)


ZupyZupa z soczewicy z kurczakiem na ostro

Czas przygotowywania: 35 minut

Wybierz swoje urządzenie:

Więcej informacji o multicookerze

Udostępnij przepis:

Składniki

Kurczak gotowany (filet) 100 g
Pomidory konserwowe (bez skóry) 230 g
Soczewica zielona 100 g
Soczewica czerwona 100 g
Cebula 60 g
Olej 20 g
Bulion drobiowy 1,3 l
Jogurt 150 ml
Listki curry 14 szt.
Kolendra 10 g
Kmin rzymski (mielony) 3 g
Nasiona kolendry 3 g
Czosnek 3 g
Kurkuma 2 g
Sól

Sposób przygotowywania

1

Filet z kurczaka i pomidory konserwowe pokroić w kosteczkę o grubości 1 cm. Cebulę, czosnek i kolendrę posiekać nożem. Do misy multicookera wlać olej, dodać cebulę, czosnek i curry.

2

Wybrać program „FRY”, czas smażenia 5 min. Smażyć przy otwartej pokrywie, od czasu do czasu mieszając. Wcisnąć przycisk „Cancel” . Do misy multicookera włożyć soczewicę i wlać bulion. Zamknąć pokrywę.

3

Wybrać program „SOUP” , czas gotowania 30 minut . 5 minut przed zakończeniem pracy programu otworzyć pokrywę, włożyć pomidory i filet z kurczaka, wlać jogurt (30 g) i wsypać kolendrę (5 g), dodać sól i wymieszać. Pozostały jogurt (120 g) i kolendrę (5 g) wymieszać w oddzielnym naczyniu i dodać do gotowego dania.

Znaleziono 0 jaj oraz 0 Króliki! Twój rabat — 0%!