Informujemy, że strona www.multicooker.pl korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z polityką plików cookies. OK, zamknij
800 800 191 — Infolinia sklepu czynna: 8:00-16:00 (połączenie bezpłatne) — Infolinia sklepu czynna: 8:00-16:00 (połączenie bezpłatne)


ZupyZupa śmietankowa z krewetkami

Czas przygotowywania: 1 godzina

Wybierz swoje urządzenie:

Więcej informacji o multicookerze

Udostępnij przepis:

Składniki

Krewetki sałatkowe (oczyszczone) 400 g
Ziemniaki 150 g
Cebula 80
Kukurydza konserwowa 80 g
Czosnek 4 g
Masło śmietankowe 15 g
Śmietanka 15% 200 ml
Woda 500 ml
Sól, przyprawy

Sposób przygotowywania

1

Ziemniaki pokroić w kosteczkę o grubości 1,5-2 cm, cebulę i czosnek posiekać nożem, z kukurydzy odlać wodę. Krewetki rozmrozić i umyć. Wszystkie składniki (oprócz śmietanki) włożyć do misy multicookera, zalać wodą, dodać sól, przyprawy i wymieszać. Zamknąć pokrywę.

2

Przyciskiem „Menu” wybrać program „ZUPA”. Przyciskiem „Czas gotowania” ustawić 1 godz. Wcisnąć przycisk „START”, gotować do zakończenia programu. Gotową zupę przelać do oddzielnego naczynia, dodać śmietankę i ubić blenderem na jednolitą masę.

!

Porada: gotową zupę można ozdobić cząstkami limonki i czerwonym kawiorem.

Znaleziono 0 jaj oraz 0 Króliki! Twój rabat — 0%!