Informujemy, że strona www.multicooker.pl korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z polityką plików cookies. OK, zamknij
800 800 191 — Infolinia sklepu czynna: 8:00-16:00 (połączenie bezpłatne) — Infolinia sklepu czynna: 8:00-16:00 (połączenie bezpłatne)


ZupyZupa serowa

Czas przygotowywania: 15 minut

Wybierz swoje urządzenie:

Więcej informacji o multicookerze

Udostępnij przepis:

Składniki

Ser cheddar (pomarańczowy) 150 g
Serek topiony (śmietankowy) 150 g
Cebula 100 g
Ziemniaki 300 g
Śmietanka 22% 220 ml
Woda 0,5 l
Czosnek 5 g
Sól, przyprawy

Sposób przygotowywania

1

Ziemniaki pokroić na cztery części, cebulę pokroić w drobna kostkę, czosnek posiekać nożem, ser zetrzeć na tarce z grubymi oczkami. Do misy multicookera – szybkowaru włożyć wszystkie składniki, zalać wodą, śmietanką.

2

Dodać sól, przyprawy, ser topiony i ser cheddar. Dokładnie wymieszać. Zamknąć pokrywę i zawór wypuszczania pary. Wcisnąć przycisk „ZUPA”. Przyciskiem „Czas gotowania” ustawić wartość „Małe” (15 minut).

3

Przygotowywać do zakończenia pracy programu, po czym otworzyć zawór i wypuścić parę. Gotową zupę wymieszać, przelać do oddzielnego naczynia, ubić blenderem i przecedzić przez sitko.

!

Porada: zupę podawać z gotowanymi krewetkami, kukurydzą i świeżą bazylią.

Znaleziono 0 jaj oraz 0 Króliki! Twój rabat — 0%!