Informujemy, że strona www.multicooker.pl korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z polityką plików cookies. OK, zamknij
800 800 191 — Infolinia sklepu czynna: 8:00-16:00 (połączenie bezpłatne) — Infolinia sklepu czynna: 8:00-16:00 (połączenie bezpłatne)


ZupyZupa puree z czerwonej soczewicy i ziemniaków

Czas przygotowywania: 1 godzina

Wybierz swoje urządzenie:

Więcej informacji o multicookerze

Udostępnij przepis:

Składniki

Soczewica czerwona 250 g
Ziemniaki 200 g
Marchewka 150 g
Cebula 120 g
Jajko (żółtko) 1 szt.
Mąka pszenna 20 g
Masło śmietankowe 20 g
Bulion drobiowy 800 ml
Mleko 250 ml
Woda 250 ml
Sól
Przyprawy

Sposób przygotowywania

1

Soczewicę przepłukać. Ziemniaki pokroić w kosteczkę o grubości 1 cm. Cebulę posiekać nożem. Marchewkę obrać i zetrzeć na tarce. W oddzielnym naczyniu żółtko rozdrobnić w mleku. Do misy multicookera włożyć masło śmietankowe i cebulę, zamieszać.

2

Wybrać program „FRY”, rodzaj produktu „VEGETABLES”, czas smażenia 5 min. Wcisnąć przycisk „Start”. Po rozpoczęciu odliczania wstecznego wsypać mąkę, wymieszać. Gotować do zakończenia pracy programu przy otwartej pokrywie, co pewien czas mieszając.

3

Wcisnąć przycisk „Anuluj”. Gotową cebulę przełożyć do oddzielnego naczynia. Do misy multicookera wlać bulion, włożyć soczewicę, marchewkę i ziemniaki, zalać wodą. Zamknąć pokrywę.

4

Wybrać program „SOUP”, czas gotowania 1 godz. Wcisnąć przycisk „Start”. 5 minut przed zakończeniem pracy programu otworzyć pokrywę, dodać żółtko zmieszane z mlekiem, sól i przyprawy. Zamknąć pokrywę. Gotować do zakończenia pracy programu. Gotową zupę przelać do oddzielnego naczynia i ubić blenderem.

Znaleziono 0 jaj oraz 0 Króliki! Twój rabat — 0%!