Informujemy, że strona www.multicooker.pl korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z polityką plików cookies. OK, zamknij
800 800 191 — Infolinia sklepu czynna: 8:00-16:00 (połączenie bezpłatne) — Infolinia sklepu czynna: 8:00-16:00 (połączenie bezpłatne)


ZupyZupa pomidorowa

Czas przygotowywania: 1 godzina

Wybierz swoje urządzenie:

Więcej informacji o multicookerze

Udostępnij przepis:

Składniki

Pomidory 500 g
Cebula 80 g
Papryka 80 g
Koncentrat pomidorowy 70 g
Oliwa z oliwek 30 ml
Imbir (korzeń) 10 g
Adżika 5 g
Woda 600 ml
Sól
Przyprawy

Sposób przygotowywania

1

Imbir oczyścić i pokroić, jak i pozostałe warzywa, w kosteczkę o średnicy 1,5-2 cm. Wszystkie składniki włożyć do misy multicookera, dodać sól, przyprawy, zalać wodą i dokładnie wymieszać Zamknąć pokrywę.

2

Za pomocą przycisku "Wybór programu" ustawić program "ZUPA / STRĄCZKOWE". Czas gotowania ustawić na 1 godzina. Wcisnąć przycisk "Start" i gotować do czasu zakończenia pracy programu.

3

Gotową zupę ubić blenderem na jednolitą masę.

!

Porada: zupę można podawać ze smażonym boczkiem.

Znaleziono 0 jaj oraz 0 Króliki! Twój rabat — 0%!