Informujemy, że strona www.multicooker.pl korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z polityką plików cookies. OK, zamknij
800 800 191 — Infolinia sklepu czynna: 8:00-16:00 (połączenie bezpłatne) — Infolinia sklepu czynna: 8:00-16:00 (połączenie bezpłatne)


ZupyZupa krem ze szpinaku

Czas przygotowywania: 40 minut

Wybierz swoje urządzenie:

Więcej informacji o multicookerze

Udostępnij przepis:

Składniki

Szpinak świeżo mrożony 200 g
Pomidory 100 g
Cebula 100 g
Masło śmietankowe 20 g
Woda 300 ml
Śmietanka 10% 100 ml
Sól, przyprawy

Sposób przygotowywania

1

Szpinak rozmrozić i wyłożyć na durszlak, aby ściekła woda. Pomidory i cebulę pokroić w kosteczkę o średnicy 1 cm. Wszystkie składniki (oprócz śmietanki) włożyć do misy multicookera, dodać sól, przyprawy i zalać wodą. Zamknąć pokrywę.

2

Za pomocą przycisku „Wybór programu” włączyć program „ZUPA / STRĄCZKOWE”. Wcisnąć przycisk „Start”. Czas gotowania ustawić na 40 min. Gotować do zakończenia pracy programu.

3

Do gotowej zupy dodać śmietankę i ubić blenderem na jednolitą masę.

!

Porada: zupę można ozdobić paseczkami papryki.

Znaleziono 0 jaj oraz 0 Króliki! Twój rabat — 0%!