Informujemy, że strona www.multicooker.pl korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z polityką plików cookies. OK, zamknij
800 800 191 — Infolinia sklepu czynna: 8:00-16:00 (połączenie bezpłatne) — Infolinia sklepu czynna: 8:00-16:00 (połączenie bezpłatne)


ZupyZupa krem z soczewicą

Wybierz swoje urządzenie:

Więcej informacji o multicookerze

Udostępnij przepis:

Składniki

Soczewica 200 g
Ziemniaki 300 g
Marchew 180 g
Cebula 150 g
Seler (łodyga) 70 g
Sok cytrynowy 50 ml
Czosnek 5 g
Woda 1 l
Sól, przyprawy do smaku

Sposób przygotowywania

1

Soczewicę płukać, aż woda będzie przezroczysta. Cebulę i ziemniaki pokroić w kostkę 1 сm. Marchew zetrzeć na tarce z dużymi oczkami. Seler i czosnek posiekać nożem.

2

Do misy multicookera włożyć cebulę, ziemniaki, soczewicę, seler, marchew i czosnek, dodać sok cytrynowy, sól i przyprawy. Zalać wodą i wymieszać. Zamknąć pokrywę i zawór wypuszczania pary.

3

Ustawić program „STRĄCZKOWE”, czas przygotowywania „MAŁE”. Przygotowywać do zakończenia pracy programu, po czym otworzyć zawór i wypuścić parę. Gotową zupę przelać do oddzielnego naczynia i ubić blenderem na jednolitą masę.

Znaleziono 0 jaj oraz 0 Króliki! Twój rabat — 0%!