Informujemy, że strona www.multicooker.pl korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z polityką plików cookies. OK, zamknij
800 800 191 — Infolinia sklepu czynna: 8:00-16:00 (połączenie bezpłatne) — Infolinia sklepu czynna: 8:00-16:00 (połączenie bezpłatne)


ZupyZupa fasolowa

Czas przygotowywania: 1 godzina 30 minut

Wybierz swoje urządzenie:

Więcej informacji o multicookerze

Udostępnij przepis:

Składniki

Świeże żeberka wieprzowe 600 g
Fasola Jaś 200 g (szklanka + 1 łyżeczka)
Ziemniaki 200 g (3 szt.)
Marchew 100 g (2 szt.)
Pietruszka (korzeń) 50 g (1 mała szt.)
Mąka pszenna 20 g (1 łyżka)
Czosnek 10 g (2 ząbki)
Kawałek selera i pora
Majeranek 5 g (2 łyżeczki)
Woda 1,5 l (6 szklanek)
Pieprz do smaku
Sól 5 g (1 łyżeczka)
Kilka liści laurowych
Kilka ziaren ziela angielskiego

Sposób przygotowywania

1

Fasolę namoczyć w wodzie na 8 godzin, żeberka wieprzowe przemyć i oddzielić od siebie. Marchew, seler, korzeń pietruszki i ziemniaki pokroić w kostkę o wielkości 1 cm, por posiekać nożem. Mąkę rozprowadzić w wodzie (100 ml). Do misy multicookera włożyć żeberka, fasolę, warzywa, dodać sól i przyprawy, zalać wszystko wodą, zamieszać. Zamknąć pokrywę.

2

Nastawić program „SOUP”, czas przygotowywania – 1 godzina 30 minut. Nacisnąć przycisk „START”.

3

20 minut przed zakończeniem gotowania otworzyć pokrywę, dodać roztwór mączny, wymieszać. Zamknąć pokrywę, przygotowywać do zakończenia pracy programu.

!

Porada: przed podaniem zupę można ozdobić listkiem pietruszki i gałązką koperku.

Znaleziono 0 jaj oraz 0 Króliki! Twój rabat — 0%!