Informujemy, że strona www.multicooker.pl korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z polityką plików cookies. OK, zamknij
800 800 191 — Infolinia sklepu czynna: 8:00-16:00 (połączenie bezpłatne) — Infolinia sklepu czynna: 8:00-16:00 (połączenie bezpłatne)


Drugie daniaŻeberka

Czas przygotowywania: 50 minut

Wybierz swoje urządzenie:

Więcej informacji o multicookerze

Udostępnij przepis:

Składniki

Żeberka wieprzowe świeże 600 g
Cebula 75 g (1 szt.)
Miód 25 g (1 łyżeczka)
Czosnek 15 g (3 ząbki)
Olej roślinny 30 ml
Woda 100 ml
Papryka słodka 2 g
Papryka ostra 2 g
Tymianek 2 g
Majeranek 2 g
Kumin lub kminek 3 g
Pieprz czarny mielony 1 g
Sól do smaku

Sposób przygotowywania

1

Żeberka przemyć, oddzielić od siebie, czosnek i cebulę posiekać nożem. Wymieszać miód z przyprawami i zamarynować w otrzymanej mieszaninie żeberka na 2 godziny. Do misy multicookera wlać olej roślinny. Zamknąć pokrywę.

2

Ustawić program „FRY – MEAT", czas przygotowywania — 20 minut. Wcisnąć przycisk „Start”. 15 minut przed zakończeniem gotowania do misy multicookera włożyć żeberka, cebulę i czosnek. Gotować do zakończenia programu przy otwartej pokrywie, co pewien czas obracając żeberka. Po sygnale dźwiękowym wcisnąć przycisk „Reheat/Cancel”.

3

Do misy multicookera dodać marynatę miodową i wodę. Zamknąć pokrywę. Ustawić program „STEW – MEAT", czas przygotowywania — 30 minut. Wcisnąć przycisk „Start”, przygotowywać do zakończenia pracy programu.

!

Można podawać z ziemniakami z wody.

Znaleziono 0 jaj oraz 0 Króliki! Twój rabat — 0%!