Informujemy, że strona www.multicooker.pl korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z polityką plików cookies. OK, zamknij
800 800 191 — Infolinia sklepu czynna: 8:00-16:00 (połączenie bezpłatne) — Infolinia sklepu czynna: 8:00-16:00 (połączenie bezpłatne)


Drugie daniaZapiekanka ziemniaczana z warzywami

Czas przygotowywania: 1 godzina

Wybierz swoje urządzenie:

Więcej informacji o multicookerze

Udostępnij przepis:

Składniki

Ziemniaki 500 g
Kabaczki 400 g
Pomidory 200 g
Olej 70 ml
Masło śmietankowe 10 g
Bułka tarta
Sól, przyprawy

Sposób przygotowywania

1

Warzywa pokroić w cienkie krążki. Misę multicookera wysmarować masłem śmietankowym i i wysypać bułką tartą. Warzywa wyłożyć warstwami (każdy posolić i posypać przyprawami), w następującej kolejności: ziemniaki, kabaczki, ziemniaki, pomidory, kabaczki, ziemniaki, pomidory, kabaczki, pomidory. Z wierzchu wlać olej.

2

Zamknąć pokrywę, przyciskiem „Menu” ustawić program BAKE, przyciskami Hour i Min, ustawić czas przygotowywania na 1 godz. Wcisnąć i przytrzymać przez kilka sekund przycisk Start, przygotowywać do zakończenia.

!

Porada: między warstwami zapiekanki można wyłożyć tarty ser – nada to daniu pikantny smak i aromat.

Znaleziono 0 jaj oraz 0 Króliki! Twój rabat — 0%!