Informujemy, że strona www.multicooker.pl korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z polityką plików cookies. OK, zamknij
800 800 191 — Infolinia sklepu czynna: 8:00-16:00 (połączenie bezpłatne) — Infolinia sklepu czynna: 8:00-16:00 (połączenie bezpłatne)


Drugie daniaZapiekanka z boczkiem

Czas przygotowywania: 13 min. + 40 min.

Wybierz swoje urządzenie:

Więcej informacji o multicookerze

Udostępnij przepis:

Składniki

Mleko 200 ml
Jajka 180 g
Boczek 150 g
Makaron 150 g
Woda 1 l
Bułka tarta
Masło śmietankowe
Sól, przyprawy

Sposób przygotowywania

1

Do misy multicookera wlać wodę i zamknąć pokrywę.

2

Przyciskiem „MENU” wybrać program „PASTA”. Przyciskami „HOUR” i „MIN” ustawić czas przygotowywania na 13 min.

3

Wcisnąć przycisk „START”, po usłyszeniu sygnału dźwiękowego otworzyć pokrywę, włożyć makaron, wymieszać, ponownie wcisnąć i przytrzymać przez kilka sekund przycisk „START” i zamknąć pokrywę.

4

Przygotowywać do zakończenia pracy programu. Gotowy makaron przełożyć na durszlak i opłukać w zimnej wodzie.

5

Boczek pokroić w kostkę 1 сm, wymieszać z makaronem. Jajka ubić z mlekiem, solą i przyprawami.

6

Misę multicookera wysmarować masłem, oprószyć bułką tartą, włożyć makaron z bekonem i zalać mieszanką jajeczną – mleczną. Zamknąć pokrywę, przyciskiem „MENU” wybrać program „BAKE”, przyciskami „HOUR” i „MIN” ustawić czas przygotowywania na 40 min.

7

Wcisnąć i przytrzymać przez kilka sekund przycisk „START”, piec do zakończenia pracy programu.

!

Porada: przygotowaną zapiekankę można posypać startym parmezanem.

Znaleziono 0 jaj oraz 0 Króliki! Twój rabat — 0%!