Informujemy, że strona www.multicooker.pl korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z polityką plików cookies. OK, zamknij
800 800 191 — Infolinia sklepu czynna: 8:00-16:00 (połączenie bezpłatne) — Infolinia sklepu czynna: 8:00-16:00 (połączenie bezpłatne)


WypiekiZapiekanka twarogowa z makaronem

Czas przygotowywania: 8 min. + 35 min.

Wybierz swoje urządzenie:

Więcej informacji o multicookerze

Udostępnij przepis:

Składniki

Twaróg 200 g
Makaron 200 g
Śmietana 100 g
Jajka 60 g
Kasza manna 10 g
Woda 1 l
Bułka tarta
Masło śmietankowe

Sposób przygotowywania

1

Twaróg wymieszać z jajkiem, dodać kasze manną i śmietanę. Do misy multicookera wlać wodę. Zamknąć pokrywę.

2

Przyciskiem „MENU” wybrać program „PASTA”. Przyciskami „HOUR” i „MIN” ustawić czas przygotowywania na 8 min., wcisnąć przycisk „START”.

3

Po usłyszeniu sygnału dźwiękowego makaron włożyć do wrzątku, wymieszać, zamknąć pokrywę.

4

Przygotowywać do zakończenia pracy programu. Gotowy makaron przełożyć na durszlak i opłukać w zimnej wodzie.

5

Następnie makaron włożyć do masy twarogowej, dokładnie wymieszać. Misę multicookera wysmarować masłem, oprószyć bułką tartą, włożyć makaron z twarogiem.

6

Zamknąć pokrywę, przyciskiem „MENU” wybrać program „BAKE”. Przyciskami „HOUR” i „MIN” ustawić czas przygotowywania 35 min.

7

Wcisnąć i przytrzymać przez kilka sekund przycisk „START”, piec do zakończenia pracy programu.

!

Porada: pod czas przygotowywania zapiekankę posypać startym serem Maasdam.

Znaleziono 0 jaj oraz 0 Króliki! Twój rabat — 0%!