Informujemy, że strona www.multicooker.pl korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z polityką plików cookies. OK, zamknij
800 800 191 — Infolinia sklepu czynna: 8:00-16:00 (połączenie bezpłatne) — Infolinia sklepu czynna: 8:00-16:00 (połączenie bezpłatne)


Drugie daniaWołowina suszona z dynią

Czas przygotowywania: 1 godzina 30 minut

Wybierz swoje urządzenie:

Więcej informacji o multicookerze

Udostępnij przepis:

Składniki

Wołowina suszona 700 g
Pomidory 500 g
Dynia 300 g
Cebula 200 g
Oliwa z oliwek 30 ml
Woda 1,5 l
Papryka chili 10 g
Czosnek 4 g
Papryka (mielona) 3 g
Sól
Kolendra
Przyprawy

Sposób przygotowywania

1

Mięso, pomidory i dynię pokroić w kostkę 1,5 сm. Cebulę, czosnek, chili i kolendrę posiekać nożem. Do misy multicookera włożyć mięso i zalać wodą. Zamknąć pokrywę.

2

Ustawić program „BOIL”, czas przygotowywania 40 min. Wcisnąć przycisk „START”. Przygotowywać do zakończenia pracy programu. Wcisnąć przycisk „REHEAT/CANCEL”.

3

Gotowe mięso wyłożyć do oddzielnego naczynia. Do misy multicookera wlać oliwę z oliwek, włożyć cebulę i czosnek. Ustawić program „FRY”, czas przygotowywania 10 min. Wcisnąć przycisk „START”.

4

Przygotowywać przy otwartej pokrywie, mieszając od czasu do czasu. 5 minut przed zakończeniem przygotowywania włożyć pomidory i chili. Przygotowywać do zakończenia pracy programu. Wcisnąć przycisk „REHEAT/CANCEL”.

5

Następnie do multicookera włożyć mięso i dynię, dodać paprykę, sól i przyprawy, wymieszać. Zamknąć pokrywę. Wybrać program „STEW”, czas przygotowywania 40 min. Wcisnąć przycisk „START”. Przygotowywać do zakończenia pracy programu. Gotowe danie posypać kolendrą.

Znaleziono 0 jaj oraz 0 Króliki! Twój rabat — 0%!