Informujemy, że strona www.multicooker.pl korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z polityką plików cookies. OK, zamknij
800 800 191 — Infolinia sklepu czynna: 8:00-16:00 (połączenie bezpłatne) — Infolinia sklepu czynna: 8:00-16:00 (połączenie bezpłatne)


Drugie daniaWołowina po meksykańsku

Czas przygotowywania: 1 godzina

Wybierz swoje urządzenie:

Więcej informacji o multicookerze

Udostępnij przepis:

Składniki

Wołowina (polędwica) 300 g
Pomidory 300 g
Cebula 200 g
Kabaczek 200 g
Bakłażany 120 g
Koncentrat pomidorowy 100 g
Papryka chili zielona 20 g
Czosnek 10 g
Chili w proszku 3 g
Sól, przyprawy

Sposób przygotowywania

1

Paprykę chili oczyścić z gniazd nasiennych, razem z czosnkiem posiekać nożem. Mięso umyć i razem z pozostałymi warzywami pokroić w kosteczkę o grubości 1,5-2 cm. Do misy multicookera włożyć wszystkie składniki, dodać chili w proszku, koncentrat pomidorowy, sól, przyprawy i wymieszać. Zamknąć pokrywę.

2

Przyciskiem „Menu” ustawić program „STEW”. Przyciskiem „Cooking time” ustawić 1 godz. Wcisnąć przycisk „Start”, dusić do zakończenia pracy programu.

!

Porada: danie można podawać z tortillą.

Znaleziono 0 jaj oraz 0 Króliki! Twój rabat — 0%!