Informujemy, że strona www.multicooker.pl korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z polityką plików cookies. OK, zamknij
800 800 191 — Infolinia sklepu czynna: 8:00-16:00 (połączenie bezpłatne) — Infolinia sklepu czynna: 8:00-16:00 (połączenie bezpłatne)


Drugie daniaWieprzowina z pieczarkami

Czas przygotowywania: 1 godzina

Wybierz swoje urządzenie:

Więcej informacji o multicookerze

Udostępnij przepis:

Składniki

Wieprzowina (polędwica) 600 g
Pieczarki (świeże) 500 g
Cebula 120 g
Olej 70 ml
Czosnek 10 g
Seler (korzeń) 5 g
Woda 200 ml
Sól, przyprawy

Sposób przygotowywania

1

Mięso umyć i pokroić w kosteczkę o wielkości 1 cm, pieczarki pokroić w plasterki, cebulę, czosnek i korzeń selera posiekać nożem.

2

Wszystkie składniki włożyć do misy multicookera (oprócz wody), wlać olej i wymieszać. Zamknąć pokrywę, przyciskiem „Menu” ustawić program STEW , przyciskami "Hour" i "Min" ustawić czas na 1 godz. Wcisnąć i przytrzymać przez kilka sekund przycisk „Start” .

3

Podczas duszenia potrawę należy co pewien czas mieszać. 25 minut przed zakończeniem pracy programu dodać wodę, wymieszać. Zamknąć pokrywę, przygotowywać do zakończenia pracy programu.

!

Porada: mięso będzie bardziej aromatyczne, jeżeli do potrawy dodamy liść laurowy.

Znaleziono 0 jaj oraz 0 Króliki! Twój rabat — 0%!