Informujemy, że strona www.multicooker.pl korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z polityką plików cookies. OK, zamknij
800 800 191 — Infolinia sklepu czynna: 8:00-16:00 (połączenie bezpłatne) — Infolinia sklepu czynna: 8:00-16:00 (połączenie bezpłatne)


Dania na parzeWieprzowina na parze z ziemniakami

Czas przygotowywania: 25 minut

Wybierz swoje urządzenie:

Więcej informacji o multicookerze

Udostępnij przepis:

Składniki

Wieprzowina (polędwica) 300 g
Ziemniaki 500 g
Musztarda 20 g
Woda 1 l
Sól, przyprawy

Sposób przygotowywania

1

Mięso umyć, pokroić na steki o grubości 2 cm, natrzeć solą, przyprawami, musztardą. Odstawić do lodówki na 2 godziny. Ziemniaki pokroić w kosteczkę 4x4 cm.

2

Do misy multicookera wlać wodę, w górnej części umieścić naczynie do gotowania na parze, włożyć do niego wieprzowinę i ziemniaki. Zamknąć pokrywę urządzenia.

3

Przyciskiem „Menu” ustawić program „PARA”. Przyciskami „Godz.” i „Min” ustawić 30 minut.

4

Wcisnąć przycisk „Start” i gotować do zakończenia pracy programu.

!

Porada: wieprzowina na parze z ziemniakami wspaniale smakuje z sosem tkemali.

Znaleziono 0 jaj oraz 0 Króliki! Twój rabat — 0%!