Informujemy, że strona www.multicooker.pl korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z polityką plików cookies. OK, zamknij
800 800 191 — Infolinia sklepu czynna: 8:00-16:00 (połączenie bezpłatne) — Infolinia sklepu czynna: 8:00-16:00 (połączenie bezpłatne)


Drugie daniaWątróbka drobiowa w śmietance

Czas przygotowywania: 1 godzina

Wybierz swoje urządzenie:

Więcej informacji o multicookerze

Udostępnij przepis:

Składniki

Wątróbka drobiowa 250 g
Ryż szlifowany (biały polerowany) 200 g
Cebula 100 g
Oliwa 20 ml
Śmietanka 22-33% 150 ml
Woda 200 ml
Sól, przyprawy

Sposób przygotowywania

1

Ryż płukać, aż woda będzie przezroczysta. Wątróbkę umyć, pokroić w kosteczkę o grubości 1-1,5 cm, cebulę posiekać nożem. Wszystkie składniki do misy multicookera, wlać wodę, śmietankę, oliwę, dodać sól, przyprawy i wymieszać. Zamknąć pokrywę.

2

Przyciskiem „Wybór programu” ustawić program „DUSZENIE”. Przyciskiem „Czas gotowania” ustawić 1 godzinę. Wcisnąć przycisk „Start”. Dusić do zakończenia pracy programu.

!

Wątróbka drobiowa świetnie komponuje się z bazylią, goździkami i mieszanką pieprzów. Danie polecamy podawać z gotowanymi ziemniakami.


Znaleziono 0 jaj oraz 0 Króliki! Twój rabat — 0%!