Informujemy, że strona www.multicooker.pl korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z polityką plików cookies. OK, zamknij
800 800 191 — Infolinia sklepu czynna: 8:00-16:00 (połączenie bezpłatne) — Infolinia sklepu czynna: 8:00-16:00 (połączenie bezpłatne)


Drugie daniaUdka z kurczaka po indyjsku

Czas przygotowywania: 25 minut

Wybierz swoje urządzenie:

Więcej informacji o multicookerze

Udostępnij przepis:

Składniki

Kurczak (udka) 600 g
Olej 40 ml
Do marynaty
Jogurt 120 ml
Kurkuma 12 g
Kmin rzymski mielony 5 g
Kolendra mielona 5 g
Pieprz czerwony mielony 5 g
Sól

Sposób przygotowywania

1

Udka z kurczaka umyć, zdjąć z nich skórę, w każdym zrobić nacięcia.

2

W oddzielnym naczyniu wymieszać wszystkie składniki do marynaty, dodać sól i przyprawy. Udka dokładnie natrzeć marynatą, po czym włożyć je do marynaty i odstawić na 30 minut do lodówki.

3

Udka wyjąć z marynaty, odczekać, aż ścieknie jej nadmiar. Do misy multicookera wlać olej i włożyć udka. Wybrać program „SMAŻENIE”, czas przygotowywania 25 min.

4

Smażyć przy otwartej pokrywie, co pewien czas mieszając, do zakończenia pracy programu.

Znaleziono 0 jaj oraz 0 Króliki! Twój rabat — 0%!