Informujemy, że strona www.multicooker.pl korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z polityką plików cookies. OK, zamknij
800 800 191 — Infolinia sklepu czynna: 8:00-16:00 (połączenie bezpłatne) — Infolinia sklepu czynna: 8:00-16:00 (połączenie bezpłatne)


Drugie daniaTuszka królicza w sosie musztardowym

Wybierz swoje urządzenie:

Więcej informacji o multicookerze

Udostępnij przepis:

Składniki

Królik (tuszka) 600 g
Ziemniaki 700 g
Cebula szalotka 600 g
Masło śmietankowe 20 g
Musztarda ziarnista 20 g
Rozmaryn świeży 5 g
Tymianek świeży 5 g
Wino białe wytrawne 200 ml
Oliwa z oliwek 50 ml
Sól
Przyprawy

Sposób przygotowywania

1

Królika umyć i pokroić w kosteczkę o wielkości 80 g i zamarynować w musztardzie. Ziemniaki pokroić w kosteczkę o wielkości 0,5 cm. Do misy multicookera-szybkowaru wlać oliwę i dodać masło śmietankowe, włożyć królika i cebulę.

2

Wybrać program „SMAŻENIE” . Smażyć przy otwartej pokrywie, co pewien czas mieszając. Po upływie 15 min. wcisnąć przycisk „Odgrzewanie/Anuluj” . Do misy wlać wino, włożyć ziemniaki, dodać tymianek, rozmaryn, sól i przyprawy, wymieszać.

3

Zamknąć pokrywę i zawór wypuszczania pary. Wybrać program „DUSZENIE” , rodzaj produktu „Mięso” . Czas duszenia ustawić na wartość „MAŁE”

4

Przygotowywać do zakończenia pracy programu, po czym otworzyć zawór wypuszczania pary i wypuścić parę.

Znaleziono 0 jaj oraz 0 Króliki! Twój rabat — 0%!