Informujemy, że strona www.multicooker.pl korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z polityką plików cookies. OK, zamknij
800 800 191 — Infolinia sklepu czynna: 8:00-16:00 (połączenie bezpłatne) — Infolinia sklepu czynna: 8:00-16:00 (połączenie bezpłatne)


WypiekiTort śmietanowy

Czas przygotowywania: 1 godzina

Wybierz swoje urządzenie:

Więcej informacji o multicookerze

Udostępnij przepis:

Składniki

Śmietana 20% 600 g
Mleko zagęszczone 350 g
Mąka pszenna 300 g
Masło śmietankowe 110 g
Jajko 2 szt./100 g
Cukier puder 70 g
Śmietana fix 30 g
Proszek do pieczenia 10 g
Cukier wanilinowy 1 g

Sposób przygotowywania

1

Przygotować blaty: jajka ubić mikserem z rozmiękczonym masłem śmietankowym (100 g) i mlekiem zagęszczonym, następnie, nie przestając mieszać, dodać mąkę i proszek do pieczenia i mieszać do uzyskania jednolitej masy.

2

Misę multicookera wysmarować masłem śmietankowym (10 g), wyłożyć otrzymane ciasto. Zamknąć pokrywę. Przyciskiem „Menu” ustawić program „CAKE”, wcisnąć przycisk „Cooking time”, po czym przyciskiem „Hour/Min” ustawić migający indykator na 1 godz. Wcisnąć przycisk „Start”, piec do zakończenia pracy programu. Gotowy biszkopt ostudzić.

3

Przygotować krem: śmietanę ubić mikserem razem z pudrem, cukrem wanilinowym i śmietaną fix.

4

Wykonać tort: biszkopt rozkroić na 3 blaty, każdy posmarować kremem, po czym położyć kolejny blat i czynność powtórzyć.

!

Gotowy tort posmarować pozostałym kremem.

Znaleziono 0 jaj oraz 0 Króliki! Twój rabat — 0%!