Informujemy, że strona www.multicooker.pl korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z polityką plików cookies. OK, zamknij
800 800 191 — Infolinia sklepu czynna: 8:00-16:00 (połączenie bezpłatne) — Infolinia sklepu czynna: 8:00-16:00 (połączenie bezpłatne)


Dania na parzeTilapia na parze z warzywami

Czas przygotowywania: 15 minut

Wybierz swoje urządzenie:

Więcej informacji o multicookerze

Udostępnij przepis:

Składniki

Tilapia (filet) 150 g
Marchewka 100 g
Brokuły (mrożone) 100 g
Kalafior (mrożony) 100 g
Woda 1 l
Sól, przyprawy

Sposób przygotowywania

1

Rybę przemyć, natrzeć solą i przyprawami. Brokuły i kalafior rozmrozić, rozdzielić na różyczki. Marchewkę pokroić w kosteczkę o grubości 0,2-0,3 cm.

2

Do misy multicookera-szybkowau wlać wodę, umieścić naczynie do gotowania na parze i włożyć do niego składniki w następującej kolejności: marchewka, ryba, brokuły, kalafior, sól, przyprawy. Zamknąć pokrywę i zawór wypuszczania pary.

3

Wciskając przycisk „PARA”, wskaźnik rodzaju produktu ustawić na „RYBY”. Przyciskiem „Czas gotowania” ustawić czas Średnie (10 min.). Przygotowywać do zakończenia pracy programu, po czym otworzyć zawór wypuszczania pary i wypuścić parę.

!

Z przypraw pasuje do dania bazylia i majeranek.

Znaleziono 0 jaj oraz 0 Króliki! Twój rabat — 0%!