Informujemy, że strona www.multicooker.pl korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z polityką plików cookies. OK, zamknij
800 800 191 — Infolinia sklepu czynna: 8:00-16:00 (połączenie bezpłatne) — Infolinia sklepu czynna: 8:00-16:00 (połączenie bezpłatne)


Drugie daniaTiftele w białym sosie

Czas przygotowywania: 40 minut

Wybierz swoje urządzenie:

Więcej informacji o multicookerze

Udostępnij przepis:

Składniki

Śmietana 20% 500g
Mięso mielone 320 g
Chleb pszenny 80 g
Mleko 2,5% 80 g
Cebula 80 g
Masło 50
Mąka 30 g

Sposób przygotowywania

1

Chleb namoczyć na 5 min w zimnej wodzie, dobrze wycisnąć. Mięso mielone z cebulą i chlebem przepuścić przez maszynkę do mielenia mięsa, dodać sól, przyprawy i mleko. Wymieszać na jednolitą masę. Z gotowej masy uformować pulpety średnicą 5 см. Śmietanę, mąkę i wodę wymieszać w oddzielnym naczyniu na jednolitą masę.

2

Misę multicookera wysmarować masłem, wyłożyć pulpety i zalać mieszanką ze śmietany, mąki i wody. Zamknąć pokrywę.

3

Przyciskiem „Menu” wybrać program „DUSZENIE”. Przyciskami „Godz.” i „Min” ustawić 40 min. Wcisnąć przycisk „START”. Dusić do zakończenia pracy programu.

!

Porada: przygotowane pulpety można posypać tartym serem.

Znaleziono 0 jaj oraz 0 Króliki! Twój rabat — 0%!