Informujemy, że strona www.multicooker.pl korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z polityką plików cookies. OK, zamknij
800 800 191 — Infolinia sklepu czynna: 8:00-16:00 (połączenie bezpłatne) — Infolinia sklepu czynna: 8:00-16:00 (połączenie bezpłatne)


WypiekiSzarlotka

Czas przygotowywania: 50 minut

Wybierz swoje urządzenie:

Więcej informacji o multicookerze

Udostępnij przepis:

Składniki

Jabłka 430 g
Jajka 250 g (5 szt.)
Cukier 200 g
Mąka pszenna 180 g
Proszek do pieczenia 10 g
Masło śmietankowe 10 g
Cynamon

Sposób przygotowywania

1

Jabłka oczyścić z gniazd nasiennych, pokroić w plasterki 0,5 cm. Misę multicookera wysmarować masłem śmietankowym, jabłka włożyć do misy multicookera. W oddzielnym naczyniu ubić jajka z cukrem na sztywną pianę.

2

Stale mieszając, dodawać stopniowo mąkę, proszek do pieczenia, cynamon i dokładnie wymieszać na jednolitą masę. Jabłka zalać otrzymanym ciastem. Zamknąć pokrywę.

3

Przyciskiem "Menu" ustawić program "WYPIEKANIE". Przyciskami "Godz" i "Min" ustawić 50 minut. Wcisnąć przycisk "Start". Piec do zakończenia pracy programu.

!

Porada: zamiast jabłek można użyć gruszek.

Znaleziono 0 jaj oraz 0 Króliki! Twój rabat — 0%!