Informujemy, że strona www.multicooker.pl korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z polityką plików cookies. OK, zamknij
800 800 191 — Infolinia sklepu czynna: 8:00-16:00 (połączenie bezpłatne) — Infolinia sklepu czynna: 8:00-16:00 (połączenie bezpłatne)


DeserySütlaç - turecki budyń z ryżem

Czas przygotowywania: 20 minut

Wybierz swoje urządzenie:

Więcej informacji o multicookerze

Udostępnij przepis:

Składniki

Ryż ugotowany 130 g
Cukier 120 g
Mąka ziemniaczana 10 g
Cukier wanilinowy 10 g
Mleko 500 ml
Cynamon mielony (do posypania)

Sposób przygotowywania

1

W oddzielnym naczyniu rozprowadzić mąkę ziemniaczaną z mlekiem (100 ml). Do misy multicookera włożyć ryż, wlać mleko (400 ml), wymieszać. Wybrać program „OATMEAL”, czas gotowania 20 min. Wcisnąć przycisk „Start”. Gotować przy otwartej pokrywie, co pewien czas mieszając.

2

5 minut przed zakończeniem gotowania do misy wlać mleko wymieszane z mąką ziemniaczaną, zamieszać.

3

3 minuty przed końcem gotowania dodać cukier wanilinowy i zwykły cukier, zamieszać. Gotować do zakończenia pracy programu przy otwartej pokrywie, co pewien czas mieszając. Gotowy sütlaç przelać do foremki i odstawić do lodówki na 6 godzin

!

Przed podaniem deser posypać cynamonem.

Znaleziono 0 jaj oraz 0 Króliki! Twój rabat — 0%!