Informujemy, że strona www.multicooker.pl korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z polityką plików cookies. OK, zamknij
800 800 191 — Infolinia sklepu czynna: 8:00-16:00 (połączenie bezpłatne) — Infolinia sklepu czynna: 8:00-16:00 (połączenie bezpłatne)


Drugie daniaStrogonow z kurczaka

Czas przygotowywania: 30 minut

Wybierz swoje urządzenie:

Więcej informacji o multicookerze

Udostępnij przepis:

Składniki

Kurczak (filety) 800 g
Pieczarki świeże 200 g
Cebula 150 g
Koncentrat pomidorowy 30 g
Śmietanka 33% 200 ml
Oliwa z oliwek 30 ml
Sól
Przyprawy

Sposób przygotowywania

1

Filety opłukać i pokroić w kostkę 1,5 cm. Cebulę pokroić w cienkie paski, pieczarki – na kawałeczki. Do misy multicookera wlać masło, włożyć cebule i pieczarki.

2

Wybrać program „SMAŻENIE”, czas przygotowywania 10 min. Wcisnąć przycisk „START”. Smażyć przy otwartej pokrywie, od czasu do czasu mieszając. 5 min. przed zakończeniem przygotowywania do misy włożyć filety. Smażyć przy otwartej pokrywie, od czasu do czasu mieszając, do zakończenia pracy programu.

3

Wcisnąć przycisk „ODGRZEWANIE/ANULUJ”. Do misy multicookera wlać śmietankę, dodać koncentrat pomidorowy, sól i przyprawy, wymieszać. Zamknąć pokrywę.

4

Wybrać program „DUSZENIE”, czas przygotowywania 20 min. Wcisnąć przycisk „START”. Dusić do zakończenia pracy programu.

Znaleziono 0 jaj oraz 0 Króliki! Twój rabat — 0%!