Informujemy, że strona www.multicooker.pl korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z polityką plików cookies. OK, zamknij
800 800 191 — Infolinia sklepu czynna: 8:00-16:00 (połączenie bezpłatne) — Infolinia sklepu czynna: 8:00-16:00 (połączenie bezpłatne)


DeserySorbet

Wybierz swoje urządzenie:

Więcej informacji o multicookerze

Udostępnij przepis:

Składniki

Maliny 300 g
Jagody 300 g
Cukier puder
Mleko zsiadłe
Mleko 8%
Śmietanka 33%
Śmietana 22%

Sposób przygotowywania

1

Mleko, śmietankę (33%) i zsiadłe mleko (o temperaturze pokojowej) wymieszać i przelać do misy multicookera. Zamknąć pokrywę.

2

Przyciskiem „Menu” ustawić program YOGURT. Za pomocą przycisków „Hour” i „Min” ustawić czas przygotowywania na 12 godz. Wcisnąć i przytrzymać przez kilka sekund przycisk „Start” .

3

Gotowy jogurt odstawić do lodówki na 3 godziny. Jagody zmiksować blenderem i przetrzeć przez sitko w celu otrzymania jednolitej masy.

4

W oddzielnym naczyniu wymieszać mikserem na jednolitą masę jogurt, cukier puder, puree jagodowe i śmietanę (22%).

5

Otrzymaną masę przelać do oddzielnego naczynia i wstawić do zamrażalnika. 3-4 razy z przerwą po 60 minut sorbet mieszać mikserem (aby nie powstawały kryształki lodu).

6

Sorbet wyłożyć do foremek i wstawić do zamrażalnika na 4-6 godzin do pełnego zastygnięcia.

Znaleziono 0 jaj oraz 0 Króliki! Twój rabat — 0%!