Informujemy, że strona www.multicooker.pl korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z polityką plików cookies. OK, zamknij
800 800 191 — Infolinia sklepu czynna: 8:00-16:00 (połączenie bezpłatne) — Infolinia sklepu czynna: 8:00-16:00 (połączenie bezpłatne)


Drugie daniaSola po młynarsku

Czas przygotowywania: 10 minut

Wybierz swoje urządzenie:

Więcej informacji o multicookerze

Udostępnij przepis:

Składniki

Sola (filet) 150 g
Mąka 50 g
Pietruszka świeża 5 g
Koper świeży 5 g
Masło śmietankowe 20 g
Mleko 2,5% 100 ml
Olej 20 ml
Sól i pieprz do smaku

Sposób przygotowywania

1

Filet soli przemyć i moczyć w mleku przez 20 minut. Pietruszkę i koper posiekać nożem, wymieszać z mąką, solą i przyprawami. Rybę obtoczyć w przygotowanej panierce, następnie zanurzyć w mleku i ponownie obtoczyć w panierce.

1

Do misy multicookera włożyć rybę, dodać masło i wlać olej roślinny. Ustawić program „FRY”, czas przygotowywania — „10 minut”. Wcisnąć przycisk „Start”. Przygotowywać do zakończenia pracy programu przy otwartej pokrywie, co pewien czas obracając rybę.

Znaleziono 0 jaj oraz 0 Króliki! Twój rabat — 0%!