Informujemy, że strona www.multicooker.pl korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z polityką plików cookies. OK, zamknij
800 800 191 — Infolinia sklepu czynna: 8:00-16:00 (połączenie bezpłatne) — Infolinia sklepu czynna: 8:00-16:00 (połączenie bezpłatne)


WypiekiSernik

Czas przygotowywania: 40 minut

Wybierz swoje urządzenie:

Więcej informacji o multicookerze

Udostępnij przepis:

Składniki

Twaróg 9% 500 g
Cukier 50 g
Jajka 150 g (3 szt.)
Kasza manna 40 g
Rodzynki 50 g
Sól 6 g
Masło śmietankowe

Sposób przygotowywania

1

Rodzynki namoczyć w ciepłej wodzie. Białka oddzielić od żółtek. Do białek dodać sól i ubić na puszystą pianę. Rodzynki, twaróg, żółtka, cukier i kaszę manną wymieszać w oddzielnym naczyniu na jednolitą masę.

2

Do masy twarogowej dodać ubite białka i dokładnie wymieszać łopatką. Misę multicookera wysmarować masłem i wyłożyć do niej masę twarogową.

3

Przyciskiem „Menu” ustawić program „CAKE". Przyciskiem „Cooking time” ustawić migający indykator na 40 minut. Wcisnąć przycisk „Start” i piec do zakończenia pracy programu.

!

Porada: zapiekanka twarogowa świetnie komponuje się ze świeżymi jagodami i bitą śmietaną.

Znaleziono 0 jaj oraz 0 Króliki! Twój rabat — 0%!