Informujemy, że strona www.multicooker.pl korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z polityką plików cookies. OK, zamknij
800 800 191 — Infolinia sklepu czynna: 8:00-16:00 (połączenie bezpłatne) — Infolinia sklepu czynna: 8:00-16:00 (połączenie bezpłatne)


Drugie daniaSandacz po polsku

Czas przygotowywania: 25 min.

Wybierz swoje urządzenie:

Więcej informacji o multicookerze

Udostępnij przepis:

Składniki

Sandacz (filet) 250 g
Masło śmietankowe 100 g
2 jajka ugotowane na twardo
Woda 1 l
Sok z cytryny 20 ml
Sól, przyprawy

Sposób przygotowywania

1

Sandacza opłukać, pokroić na 3 średnie kawałki. Jajka zetrzeć na dużej tarce. Zrobić sos: do misy multicookera włożyć masło, dodać starte jajka i sok z cytryny. Zamknąć pokrywę.

2

Przyciskiem „COOK” wybrać program „OATMEAL”, wcisnąć „GODZ/MIN”, następnie przyciskiem „COOKING TIME”, ustawić migający indykator na 5 min. Włączyć „START”, przygotowywać do zakończenia programu. Gotowy sos przelać do oddzielnego naczynia, misę wymyć. Do misy multicookera włożyć rybę, wlać wodę, dodać sól i przyprawy. Zamknąć pokrywę.

3

Przyciskiem „MENU” ustawić program „SOUP”. Wcisnąć „HOUR/MIN”, następnie przyciskiem „COOKING TIME” ustawić migający indykator na 20 min. Wcisnąć przycisk „START”, przygotowywać do zakończenia pracy programu. Podawać z sosem.

Znaleziono 0 jaj oraz 0 Króliki! Twój rabat — 0%!