Informujemy, że strona www.multicooker.pl korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z polityką plików cookies. OK, zamknij
800 800 191 — Infolinia sklepu czynna: 8:00-16:00 (połączenie bezpłatne) — Infolinia sklepu czynna: 8:00-16:00 (połączenie bezpłatne)


Dania na parzeSandacz na parze

Czas przygotowywania: 20 minut

Wybierz swoje urządzenie:

Więcej informacji o multicookerze

Udostępnij przepis:

Składniki

Sandacz 230 g
Ziemniaki 200 g
Brukselka 100 g
Papryka (słodka) 70 g
Woda 1 l
Sól, przyprawy

Sposób przygotowywania

1

Rybę wypatroszyć, oczyścić od łuski i opłukać, natrzeć solą i przyprawami. Paprykę oczyścić od nasion.

2

Ziemniaki i paprykę pokroić w kostkę 1,5-2 сm. Do misy multicookera wlać wodę, ustawić naczynie do gotowania na parze, wyłożyć do niego rybę i warzywa, posypać solą i przyprawami.

3

Zamknąć pokrywę, przyciskiem „MENU” wybrać program „STEAM”, przyciskami „HOUR” i „MIN” ustawić czas przygotowywania 20 min.

4

Wcisnąć i przytrzymać przez kilka sekund przycisk „START”, przygotowywać do zakończenia pracy programu.

!

Porada: do sandacza podawać sos tartare.

Znaleziono 0 jaj oraz 0 Króliki! Twój rabat — 0%!