Informujemy, że strona www.multicooker.pl korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z polityką plików cookies. OK, zamknij
800 800 191 — Infolinia sklepu czynna: 8:00-16:00 (połączenie bezpłatne) — Infolinia sklepu czynna: 8:00-16:00 (połączenie bezpłatne)


SałatkiSałatka z krewetkami i awokado

Czas przygotowywania: 15 minut

Wybierz swoje urządzenie:

Więcej informacji o multicookerze

Udostępnij przepis:

Składniki

Krewetki sałatkowe (obrane) 100 g
Awokado 80 g
Pomidory 80 g
Liść sałaty 20 g
Bazylia świeża 5 g
Oliwa z oliwek 5 ml
Imbir (korzeń) 2 g
Woda 1 l

Sposób przygotowywania

1

Awokado obrać, wyjąć pestkę, pokroić w kostkę o wielkości 1 сm. Imbir oczyścić i zetrzeć na tarce z małymi oczkami. Pomidory pokroić w drobną kostkę o grubości 1 сm, bazylię posiekać nożem, sałatę porwać na nieduże kawałki.

2

Do misy multicookera wlać wodę i wyłożyć krewetki. Zamknąć pokrywę, przyciskiem „MENU” wybrać program „MULTICOOK”, przyciskiem „TEMPERATURE” ustawić 90°С. Przyciskami „HOUR” i „MIN” ustawić czas przygotowywania 15 min.

3

Wcisnąć i przytrzymać przez kilku sekund przycisk „START”, przygotowywać do zakończenia pracy programu.

4

Następnie krewetki przełożyć do durszlaka, odczekać, aż woda ścieknie, ostudzić, wymieszać z pozostałymi składnikami, dodać oliwę z oliwek.

!

Porada: sałatkę udekorować kawałkami mango i limonki.

Znaleziono 0 jaj oraz 0 Króliki! Twój rabat — 0%!