Informujemy, że strona www.multicooker.pl korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z polityką plików cookies. OK, zamknij
800 800 191 — Infolinia sklepu czynna: 8:00-16:00 (połączenie bezpłatne) — Infolinia sklepu czynna: 8:00-16:00 (połączenie bezpłatne)


SałatkiSałatka na ciepło z krewetkami

Czas przygotowywania: 5 minut

Wybierz swoje urządzenie:

Więcej informacji o multicookerze

Udostępnij przepis:

Składniki

Krewetki królewskie 100 g
Cukinia 80 g
Pomidorki cherry 80 g
Awokado 80 g
Liście sałaty 20 g
Olej roślinny 30 ml
Oliwa 10 ml
Bazylia czerwona świeża 5 g
Imbir (korzeń) 2 g

Sposób przygotowywania

1

Krewetki umyć, oczyścić z pancerza, usunąć wnętrzności. Cukinię obrać ze skóry i pokroić w kosteczkę o grubości 0,5 cm. Awokado obrać ze skóry, usunąć pestkę i pokroić w kosteczkę o grubości 1 cm.Korzeń imbiru oczyścić i zetrzeć na małej tarce. Pomidorki przekroić na połówki, bazylię posiekać nożem. Liście sałaty umyć, osuszyć i porwać rękoma.

2

W oddzielnym naczyniu wymieszać awokado, pomidorki, liście sałaty, dodać korzeń imbiru, bazylię, olej i zamieszać. Do misy multicookera wlać olej (30 ml). Na dnie misy ułożyć jedną warstwę krewetek i cukinii.

3

Przyciskiem "Menu" ustawić program "SMAŻENIE". Przyciskami "Czas" "Min"ustawić 5 minut. Wcisnąć przycisk "Start". 2 minuty przed zakończeniem pracy programu otworzyć pokrywę i przewrócić krewetki i cukinię. Zamknąć pokrywę i smażyć do zakończenia pracy programu.

4

Gotowe kabaczki z krewetkami dodać owocowo-warzywną mieszaninę i wymieszać. Podczas podawania cukinia i krewetki powinny być ciepłe.

!

Porada: do sałatki pasuje także rukola i każda inna sałata.

Znaleziono 0 jaj oraz 0 Króliki! Twój rabat — 0%!