Informujemy, że strona www.multicooker.pl korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z polityką plików cookies. OK, zamknij
800 800 191 — Infolinia sklepu czynna: 8:00-16:00 (połączenie bezpłatne) — Infolinia sklepu czynna: 8:00-16:00 (połączenie bezpłatne)


SałatkiSałatka „Granatowa bransoletka”

Czas przygotowywania: 45 minut

Wybierz swoje urządzenie:

Więcej informacji o multicookerze

Udostępnij przepis:

Składniki

Filet z kurczaka (gotowany) 200 g
Burak 200 g
Ziemniaki 200 g
Granat (ziarna) 200 g
Marchewka 150 g
Jajko kurze 100 g/2 szt.
Majonez 100 g
Cebula 70 g
Orzech włoski 50 g
Woda 1 l
Olej roślinny 50 ml

Sposób przygotowywania

1

Czosnek i orzechy włoskie posiekać nożem, czosnek wymieszać z majonezem. Filet z kurczaka pokroić w paseczki, cebulę – w małą kosteczkę. Do misy multicookera wlać olej, dodać cebulę.

2

Przyciskiem „Menu” ustawić program „SMAŻENIE”. Przyciskami „Czas” i „Min” ustawić 5 min. Wcisnąć przycisk „Start”. Gotować do zakończenia pracy programu, co pewien czas mieszając.

3

Do misy multicookera włożyć buraki, zalać wodą, z wierzchu umieścić naczynie do gotowania na parze, włożyć do niego ziemniaki i marchewkę. Zamknąć pokrywę. Przyciskiem „Menu” ustawić program „ZUPA". Przyciskami „Czas” i „Min” ustawić 40 minut Wcisnąć przycisk „Start”.

4

10 minut przed zakończeniem pracy programu otworzyć pokrywę i do naczynia do gotowania na parze włożyć jajka. Zamknąć pokrywę, gotować do zakończenia pracy programu.

5

Ugotowane warzywa i jajka obrać i zetrzeć na tarce z dużymi oczkami. Starte buraki i pokrojony filet z kurczaka podzielić na dwie części. Do salaterki włożyć gotowe produkty w następującej kolejności: ziemniaki, majonez, orzechy włoskie, połowa kurczaka, majonez, smażona cebula, jajko, majonez, pozostałe buraki i kurczak, majonez. Z wierzchu wyłożyć ziarna granatu.

Znaleziono 0 jaj oraz 0 Króliki! Twój rabat — 0%!