Informujemy, że strona www.multicooker.pl korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z polityką plików cookies. OK, zamknij
800 800 191 — Infolinia sklepu czynna: 8:00-16:00 (połączenie bezpłatne) — Infolinia sklepu czynna: 8:00-16:00 (połączenie bezpłatne)


Drugie daniaRyż z wątróbką drobiową

Czas przygotowywania: 35 minut

Wybierz swoje urządzenie:

Więcej informacji o multicookerze

Udostępnij przepis:

Składniki

Ryż 300 g
Wątróbka kurza 200 g
Cebula 100 g
Masło śmietankowe 25 g
Orzechy cedrowe łuskane 15 g
Rodzynki (drobne) 15 g
Oliwa 20 ml
Woda 380 ml
Sól,przyprawy

Sposób przygotowywania

1

Wątróbkę opłukać, oczyścić z błonek i pokroić razem z cebulą w kostkę o grubości 1 cm. Ryż płukać do czasu, aż woda będzie przezroczysta. Do misy multicookera wlać oliwę z oliwek, włożyć cebulę i wątróbkę, dodać sól i przyprawy.

2

Ustawić program „FRY”, rodzaj produktu „MEAT”, czas smażenia 5 min. Wcisnąć przycisk „START”. Smażyć do zakończenia pracy programu przy otwartej pokrywie, od czasu do czasu mieszając. Wcisnąć przycisk „KEEP WARM/CANCEL”. Usmażoną wątróbkę i cebulę przełożyć do oddzielnego naczynia.

3

Do misy multicookera włożyć masło śmietankowe, ryż i orzechy cedrowe. Wybrać program „FRY”, rodzaj produktu „VEGETABLES”, czas przygotowywania 5 min. Wcisnąć przycisk „START”. Smażyć do zakończenia pracy programu przy otwartej pokrywie, od czasu do czasu mieszając. wcisnąć przycisk „KEEP WARM/CANCEL”. Do misy wlać wodę, włożyć rodzynki, dodać sól i przyprawy, wymieszać. Zamknąć pokrywę.

4

Ustawić program „COOK”, czas przygotowywania 25 min. Włączyć „START”. Przygotowywać do zakończenia pracy programu. Ugotowany ryż wymieszać z wątróbką i cebulą.

Znaleziono 0 jaj oraz 0 Króliki! Twój rabat — 0%!