Informujemy, że strona www.multicooker.pl korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z polityką plików cookies. OK, zamknij
800 800 191 — Infolinia sklepu czynna: 8:00-16:00 (połączenie bezpłatne) — Infolinia sklepu czynna: 8:00-16:00 (połączenie bezpłatne)


Drugie daniaRyż z kurczakiem i kalmarami

Czas przygotowywania: 5 + 5 minut

Wybierz swoje urządzenie:

Więcej informacji o multicookerze

Udostępnij przepis:

Składniki

Pierś z kurczaka 180 g
Kalmary 140 g
Ryż gotowany 120 g
Śmietanka 33% 170 ml
Masło śmietankowe 30 g
Sól, przyprawy

Sposób przygotowywania

1

Pierś z kurczaka, tak, jak i kalmary, pokroić w cienkie paseczki. Pierś z kurczaka i kalmary włożyć do misy multicookera, dodać masło, sól, przyprawy. Zamknąć pokrywę.

1

Przyciskiem „Menu” ustawić program „MULTI-COOK”. Za pomocą przycisku „Temperature” ustawić 120 °С . Wcisnąć przycisk „COOKING TIME”, po czym przyciskiem „HOUR/MIN” ustawić migający indykator na 5 min. Wcisnąć przycisk „Start”. Gotować do zakończenia pracy programu.

3

Następnie dodać śmietankę, ryż i wymieszać. Zamknąć pokrywę.

4

Przyciskiem „Menu” ustawić program „MULTI-COOK”, przyciskiem „Temperature” ustawić 100 °С. Wcisnąć przycisk „COOKING TIME”, po czym przyciskiem „HOUR/MIN” ustawić migający indykator na 5 min. Wcisnąć przycisk „Start”. Gotować do zakończenia pracy programu.

!

Porada: gotowe danie można wyłożyć na liść sałaty, ozdobić cząstkami świeżego pomidora.

Znaleziono 0 jaj oraz 0 Króliki! Twój rabat — 0%!