Informujemy, że strona www.multicooker.pl korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z polityką plików cookies. OK, zamknij
800 800 191 — Infolinia sklepu czynna: 8:00-16:00 (połączenie bezpłatne) — Infolinia sklepu czynna: 8:00-16:00 (połączenie bezpłatne)


DodatkiRyż gotowany

Czas przygotowywania: 8 minut

Wybierz swoje urządzenie:

Więcej informacji o multicookerze

Udostępnij przepis:

Składniki

Ryż 260 g
Masło śmietankowe 20 g
Woda 380 ml
Sól

Sposób przygotowywania

1

Ryż płukać, aż woda będzie przezroczysta. Misę multicookera-szybkowaru wysmarować masłem śmietankowym. Do misy multicookera-szybkowaru włożyć ryż, zalać wodą, dodać sól. Zamknąć pokrywę i zawór wypuszczania pary.

2

Nastawić tryb "RYŻ/KASZE", czas gotowania — "MAŁE".

3

Gotować do zakończenia programu, po czym otworzyć zawór i wypuścić parę.

!

Porada: jeżeli chcemy, aby ryż był złocisty, wystarczy dodać odrobinę kurkumy.

Znaleziono 0 jaj oraz 0 Króliki! Twój rabat — 0%!