Informujemy, że strona www.multicooker.pl korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z polityką plików cookies. OK, zamknij
800 800 191 — Infolinia sklepu czynna: 8:00-16:00 (połączenie bezpłatne) — Infolinia sklepu czynna: 8:00-16:00 (połączenie bezpłatne)


DodatkiRyż do sushi

Czas przygotowywania: 35-40 minut

Wybierz swoje urządzenie:

Więcej informacji o multicookerze

Udostępnij przepis:

Składniki

Ryż specjalny do sushi 500 g (suchego ryżu)

Sposób przygotowywania

1

Ryż wsypać do misy multicookera.

2

Ustawić program Grain, czas przygotowywania 35-40 min. Gotować oddzielnie bez żadnych dodatków.

!

Jeżeli czas gotowania okaże się za krótki to pozostawić go w trybie podgrzewania na ok. 10 min. przy zamkniętej pokrywie. Ilość ryżu i wody powinna być proporcjonalna: np. 540 g ryżu mokrego + 460 ml wody lub 330 g ryżu mokrego + 270 ml wody. Ryż płukać, aż woda będzie przezroczysta i zawsze ważyć mokry ryż.

Znaleziono 0 jaj oraz 0 Króliki! Twój rabat — 0%!