Informujemy, że strona www.multicooker.pl korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z polityką plików cookies. OK, zamknij
800 800 191 — Infolinia sklepu czynna: 8:00-16:00 (połączenie bezpłatne) — Infolinia sklepu czynna: 8:00-16:00 (połączenie bezpłatne)


DeseryRodzynki i suszone morele w galaretce miodowej

Czas przygotowywania: 10 minut

Wybierz swoje urządzenie:

Więcej informacji o multicookerze

Udostępnij przepis:

Składniki

Miód 90 g
Suszone morele 60 g
Rodzynki 60 g
Żelatyna w listkach 12 g
Woda 330 ml
Cytryna (sok) 5 ml

Sposób przygotowywania

1

Suszone morele i rodzynki przemyć, moczyć we wrzątku przez 5 minut, po czym wyłożyć na durszlak, aby ściekła woda. Suszone morele pokroić w kosteczkę 1x1 cm. Miód rozpuścić w wodzie, dodać żelatynę na 30 minut, po czym wymieszać do pełnego rozpuszczenia.

2

Do misy multicookera włożyć rodzynki i suszone morele, zalać mieszaniną wody z miodem i żelatyną, wymieszać. Zamknąć pokrywę.

3

Za pomocą przycisku „Menu” wybrać program „KASZA NA MLEKU”. Czas gotowania ustawić czas na 10 minut. Wcisnąć przycisk „Start”. Gotować do zakończenia programu. Gotową mieszaninę rozlać do foremek i wstawić do lodówki do zastygnięcia na 5-6 godz.

!

Porada: przed podaniem polecamy ozdobić deser bitą śmietaną.

Znaleziono 0 jaj oraz 0 Króliki! Twój rabat — 0%!