Informujemy, że strona www.multicooker.pl korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z polityką plików cookies. OK, zamknij
800 800 191 — Infolinia sklepu czynna: 8:00-16:00 (połączenie bezpłatne) — Infolinia sklepu czynna: 8:00-16:00 (połączenie bezpłatne)


Drugie daniaRavioli ze szpinakiem i serem

Wybierz swoje urządzenie:

Więcej informacji o multicookerze

Udostępnij przepis:

Składniki

Szpinak 500 g
Twaróg 250 g
Jajka 2 szt.
Sól
Czarny pieprz
Na ciasto:
Mąka 500 g
Oliwa 20 ml
Woda 200 ml

Sposób przygotowywania

1

Ciasto: mąkę i jajka wymieszać, wlać wodę i oliwę, zagnieć ciasto.

2

Przygotować farsz; szpinak ugotować i odcedzić wodę. Twaróg, szpinak i jajka, wykorzystać jako farsz dla ravioli. Doprawić solą i pieprzem.

3

Przy pomocy wałka rozgnieść ciasto na kwadrat. Kwadrat przeciąć na pół. Na jednej połowie, w różnych odstępach, ułożyć po łyżce farszu, przykryć drugą połową. Foremką w kształcie serduszka wycinać pierożki.

4

Do misy multicookera wlać 0,5 litra wody i ustawić program STEAM, czas przygotowywania 50 min. Ravioli umieścić na koszyczku do gotowania na parze i zamknąć pokrywę. Sygnał dźwiękowy poinformuje nas o zakończeniu pracy.

Znaleziono 0 jaj oraz 0 Króliki! Twój rabat — 0%!