Informujemy, że strona www.multicooker.pl korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z polityką plików cookies. OK, zamknij
800 800 191 — Infolinia sklepu czynna: 8:00-16:00 (połączenie bezpłatne) — Infolinia sklepu czynna: 8:00-16:00 (połączenie bezpłatne)


Drugie daniaRavioli z mięsem

Czas przygotowywania: 10 minut

Wybierz swoje urządzenie:

Więcej informacji o multicookerze

Udostępnij przepis:

Składniki

Na ciasto:
Mąka pszenna 300 g
Jajka (żółtka) 13 szt.
Sól
Do nadzienia:
Wołowina (polędwica) 100 g
Wieprzowina (polędwica) 200 g
Cebula 50 g
Jajko 1 szt.
Masło śmietankowe 30 g
Woda 1 l
Pietruszka (natka) 10 g
Kolendra (natka) 10 g
Gałka muszkatołowa mielona 1 g

Sposób przygotowywania

1

Przygotować nadzienie: mięso, cebulę, czosnek i masło przepuścić przez maszynkę do mielenia mięsa. Zieleninę posiekać nożem. Dodać do mięsa zieleninę, jajko, sól i przyprawy, wymieszać na jednolitą masę.

2

Przygotować ciasto: w oddzielnym naczyniu, wymieszać mąkę z żółtkami, dodać sól i zagnieść ciasto. Gotowe ciasto rozwałkować do grubości 0,2 cm i pokroić na 5 cm kwadraty. Na środek jednego kwadratu wyłożyć niedużą ilość nadzienia i przykryć drugim kwadratem. Dokładnie połączyć brzegi.

3

Do misy multicookera wlać wodę, dodać sól. Zamknąć pokrywę. Wybrać program „GOTOWANIE”, ustawić czas na 10 min. Włączyć przycisk „START”. Po rozpoczęciu wstecznego odliczania czasu programu włożyć ravioli do misy multicookera, zamieszać. Zamknąć pokrywę. Przygotowywać do zakończenia pracy programu.

Znaleziono 0 jaj oraz 0 Króliki! Twój rabat — 0%!