Informujemy, że strona www.multicooker.pl korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z polityką plików cookies. OK, zamknij
800 800 191 — Infolinia sklepu czynna: 8:00-16:00 (połączenie bezpłatne) — Infolinia sklepu czynna: 8:00-16:00 (połączenie bezpłatne)


Potrawy i napoje dla dzieciPuree z indyczki

Czas przygotowywania: 20 minut

Wybierz swoje urządzenie:

Więcej informacji o multicookerze

Udostępnij przepis:

Składniki

Indyczka (filet) 100 g
Groszek zielony (konserwowy) 50 g
Woda 200 ml

Sposób przygotowywania

1

Z groszku odlać wodę i wypłukać. Filet z indyczki umyć, dwukrotnie przepuścić przez maszynkę do mięsa. Mięso i groszek włożyć do misy multicookera, zalać wodą i i wymieszać. Zamknąć pokrywę.

2

Przyciskiem „Menu” ustawić program „STEW”. Wcisnąć przycisk „Cooking time”, po czym przyciskiem „Hour/Min” ustawić migający indykator na 40 minut. Wcisnąć przycisk „Start”. Gotować do zakończenia pracy programu, po czym przełożyć do oddzielnego naczynia, dodać 50 ml bulionu i ubić blenderem na jednolitą masę.

!

Porada: puree z indyczki można podawać dzieciom od 11 miesiąca życia. Pamiętaj, że menu Twojego dziecka zależy od jego indywidualnego rozwoju, dlatego warto dietę malucha skonsultować z lekarzem pediatrą.

Znaleziono 0 jaj oraz 0 Króliki! Twój rabat — 0%!